SOCIALT SAMVÆR

socialbillede

Faaborg Roklub har omkring 90 medlemmer, men vil gerne have flere ‑ og vil gerne byde nye velkomne.

Vi ror mest i inriggere med to eller fire årer, hvor roerne har én åre hver og sidder på rullesæder. Men klubben har også både outriggere og kajakker, som medlemmerne kan benytte, når de har lært kunsten.

Afhængig af temperament og ønsker kan man ro hurtigt og få brændt meget energi af, eller tage den mere med ro, have kaffekanden med om bord og nyde det sociale samvær. Det er nemlig vigtigt i roklubben. Og samvær på tværs af alle aldersklasser og køn er naturligt i klubben.

Derfor arrangerer vi fællesspisninger, ligesom der er fællesture med madpakker. Og hvert år arrangerer vi en tur til Gudenåen

‑ men vigtigst - vi har det sjovt sammen.

morgenroere

NATUROPLEVELSER

Det Sydfynske Øhav er et af Danmarks smukkeste naturområder med de små øer, som ligger spredt. Samtidig er det et fantastisk rofarvand ‑fordi de mange kyststrækninger og øer giver mange muligheder for afvekslende ture.

Der er blandt andet mulighed for en aftentur rundt om Bjørnø, eller en længere tur omkring Lyø eller Avernakø. En tur omkring Svelmø kan også klares på en halvdagstur.

Og når rofærdighederne er kommet på plads er der også mulighed for at udforske andre rofarvande omkring Danmark - på billedet 5 faaborgroere omkring Bornholm i 2013 ‑ eller tage med på ture til udlandet eksempelvis Tyskland.

MOTION

l roning bruger man alle de store muskelgrupper til at få båden fremad, og pulsen kommer op, når rytmen i båden er på plads.

Så man får både den generelle motion samtidig med at musklerne bliver stærkere. Man kommer let op på den anbefalede halve times daglige motion.

Dertil kommer at roning er afstressende. Man kan faktisk tale om terapi for både krop og sjæl, når båden glider igennem vandet og roerne følger hinandens rytme.

Når vejret forhindrer bådene i at komme på vandet, har Faaborg Roklubs medlemmer også mulighed for at benytte roergometre.

motionsbillede