Tåsinge rundt og Rantzausminde.

Det var ikke fordi vi ikke kunne kende forskel på Helnæsbugten og Tåsinge, men set i lyset af at vi kun var 6 roere, der var tilmeldt og de tidsmæssige ressourcer, der skulle bruges på at hente bådtrailer i Odense, blev vi i ugen op til turen, enige om at udskifte Helnæsbugten med Tåsinge rundt. Og måske kunne vi også nå rundt om Thurø.

Bente arrangerede, at vi kunne overnatte og låne både i Svendborg Roklub.

Vi startede fra Faaborg kl.8.00 lørdag morgen, og ca. kl. 9.30 lagde vi fra land i Svendborg for at ro vest om Tåsinge. En tur på ca. 40 km.

Vejret artede sig fint, vi havde lidt vind fra skiftende retninger og af lidt vekslende styrke, men solen skinnede, og så er alt jo godt.

Undervejs blev der holdt passende pauser, hvor der blev indtaget diverse livsfornødenheder .

taa1taa2

Vi spiste frokost i Skovballe - en lille hyggelig jollehavn på vestsiden af Tåsinge.

Efter et par timers roning kom vi frem til en lille landtange med sandstrand på sydsiden af Tåsinge, hvor vi fik eftermiddagskaffe med hjemmebag .

Videre gik det over mod Siø-dæmningen.  Vandet var spejlblankt et par kilometer før dæmningen, men det fik en noget mere krøllet karakter på østsiden af dæmningen. Utroligt så meget læ en så lav dæmning kan give.

Spændingen steg. Havde vi valgt den rigtige vej rundt?  Hvordan ville vejret i Lunkebugten  te sig??? Stedet er jo kendt for at være ”lusket”.  Men Lunkebugten viste sig fra sin venlige side, og efter en afslappet tur gennem Svendborgsund landede vi i roklubben ca. kl. 18.30.

En enkelt af os måtte i slutningen af turen erkende, at der kommer et tidspunkt i enhver mands liv, hvor han ikke længere kan give køb på styretiden…

Bådene blev kørt på plads. Havneøllen indtaget. Badet klaret - og så var det ”ma-tid”.

taa3taa4

Alt, bortset fra en smule salat, blev spist. Store Irske oksebøffer, kylling og den obligatoriske frankfurter med det hele samt Lone´s  indkøb af mange nye kartofler forsvandt som dug for solen. Ingen nye kartofler til frokost næste dag, men til gengæld  en lækker mættende og hyggelig middag.

Svendborg Roklub har Dunlopillo madrasser i deres gæsterum, så efter en god nattesøvn og morgenmad, var vinden i nattens løb frisket så meget op fra NW, at turen rundt om Thurø blev opgivet.  Alternativt ville vi ro en tur i Skårupøresund, men på vej over til Thurødæmningen blev vi enige om, at det måske kunne blive lidt for spændende at komme under dæmningen med det aktuelle vindtryk.  Og da ingen af os havde taget turen før, blev den endelige beslutning at ro til Rantzausminde Havn.

Her indtog vi kaffen og en halvsmeltet negerbolle i højt solskin.

Tilbage til Svendborg. Bådene skulle rengøres og sættes på plads. Frokosten blev indtaget (uden nye kartofler) og så startede hjemturen til Faaborg.

Endnu en fin tur med gode rokammerater var slut.

Karen, Lone, Bente, Karen Margrethe,  Finn og Bent .